fbpx
Scheveningen

Wat te doen in Scheveningen

By 26 december 2018 januari 28th, 2023 No Comments

In Den Haag vind je Scheveningen, een van de populairste badplaatsen van Nederland. Met kilometers lange stranden, een brede boulevard en de bekende pier is het een geschikte locatie om tot rust te komen. Voor zowel jong als oud en in elk seizoen van het jaar. Naast het bezoeken van de stranden, de boulevard en de pier kun je er heerlijk zonnen op het strand, surfen in de zee, naar SeaLife gaan en evenementen zoals de vlaggetjesdag bezoeken. Kortom, voor ieder wat wils in het populaire Scheveningen.

Het strand

Het is met enige zekerheid te stellen dat het strand in Scheveningen tot de populairste stranden in Nederland behoort. Jaarlijks trekken honderdduizenden mensen, verspreid over alle seizoenen, naar het strand om te zonnen, zwemmen, surfen of om gewoon eens lekker uit te waaien.

Strand in Scheveningen

Dankzij de brede en lange boulevard, het uitgerekte strand en de prachtige strandpaviljoens kan Scheveningen als ware trekpleister in Nederland worden beschouwd. Mensen die graag zonnen kunnen er prima op het strand terecht en ook zwem-fanaten kunnen zich in de zee naar hartelust uitleven. Natuurliefhebbers zijn in Scheveningen ook goed op hun plek, want de wandelroutes in Scheveningen zijn prachtig. Is zwemmen niet jouw sport, maar ben je wel een sportieveling? Ook dan is Scheveningen een prima plek om te verblijven. Je kunt er prima beachvolleyballen, hardlopen, fietsen, voetballen, en natuurlijk (wind)surfen. Ligt jouw passie meer bij het ontspannen? Dan kun je in een van de vele restaurants heerlijk uit eten. Wist je trouwens dat er boven het strand van Scheveningen een blauwe vlag uithangt? Dit is een internationale onderscheiding voor schone en veilige stranden – waarvan het strand van Scheveningen er dus één is.

De pier van Scheveningen

Een van de mooiste pieren ter wereld, is die van Scheveningen. De pier is rondom 2015 geheel gerenoveerd en daarna opnieuw geopend. Er zijn nu winkels en horecagelegenheden gevestigd.

De pier van Scheveningen

Wanneer je aan Scheveningen denkt, denk je aan het strand en natuurlijk aan de wereldbekende pier. De lange (zeg gerust gigantische) pier loopt recht de Noordzee in. Nadat de pier in 2015 is gerenoveerd, is de pier een ware trekpleister geworden voor mensen die graag uit eten gaan of ge-entertaind willen worden. Daartoe zijn immers zat mogelijkheden op de pier.

Vroeger was de pier vooral een populaire plek voor mensen die een wandeling wilden maken of die van het uitzicht wilden genieten. De zonsondergangen zijn vooral in de zomer erg aangenaam, temeer omdat de zeelucht voor wat verkoeling zorgt. Tegenwoordig is de pier meer een plek voor vermaak. Of je er nu wilt eten, drinken of wilt bungeejumpen, het kan allemaal. Maar ook vandaag de dag is genieten van het uitzicht nog goed mogelijk, terwijl je over de promenade loopt.

Surfen in Scheveningen

Als surfen jouw ding is, dan is Scheveningen de plek in Nederland om je uit te leven. Men zegt wel eens dat Scheveningen de beste plek in Nederland is om te surfen.

Surfen is één van de sportpeilers van de Gemeente Den Haag en daarom is het strand van Scheveningen voorzien van de beste faciliteiten. Er zijn diverse surfwinkels en surfscholen in Scheveningen. Er is een surf-dorp en er is zelfs een kunstmatig rif, wat dag in, dag uit zorgt voor de beste (kunstmatige) golven zodat je het hele jaar door kunt surfen. Heb je nog nooit gesurft en wil je dit dolgraag eens proberen? Wij zeggen: doen! Loop naar het einde van de boulevard richting de haven en bezoek een van de vele surf-scholen. Grote kans dat er een tussenzit die je één (losse) les kan geven. Kun je dat ook weer van je bucket-list afstrepen.

Een dagje Den Haag

Voor velen is Den Haag de meest bijzondere stad van Nederland. Niet alleen is de regering er gevestigd, ook heeft de stad een rijke historie, een prachtige binnenstad en is er (heel) veel te doen.

Dagje Den Haag

Natuurlijk maakt de badplaats Scheveningen de stad nét wat specialer dan andere Nederlandse steden. Maar, als jij meer een stadsmens bent, is het zeker de moeite waard om Den Haag te bezoeken wanneer je in Scheveningen verblijft.

Den Haag heeft ontzettend veel te bieden. Zo veel, dat het teveel is om op te noemen. We zouden er een apart artikel over moeten schrijven om de stad, de bezienswaardigheden, restaurants en andere zaken te dekken.

Hotel in Scheveningen

Ben je opzoek naar een hotel in Scheveningen, dat dicht bij het strand en de pier is gevestigd? En vanuit waar je Den Haag makkelijk kunt bereiken?

Hotel in Scheveningen

Of je nu alleen, met je partner of met de hele familie in Scheveningen wilt verblijven – Hotel Bor is een Hotel in Scheveningen waar je prima kunt verblijven.

We bieden een zeer divers aantal kamers aan (van 2- tot 6-persoonskamers)  zonder ontbijt.

We hebben geen bemande receptie, maar voor onze gasten 24/7 telefonisch bereikbaar

Hotel Bor